Så tilldelar du ekonomiroller i Facebook Business Manager

2022-01-04

Roller på Facebook kan vara lite svåra att förstå. Även om du är administratör kanske du inte har tillgång till att redigera någon ekonomisk information. För att göra det behöver du nämligen också ha en ekonomiroll. Som sagt, det är förvirrande! Hur som helst, om du vill tilldela någon en ekonomiroll i Facebook Business Manager har du kommit till rätt plats. Nu går vi igenom hur du gör, steg för steg.

Läs merarrow

Därför ska ditt företag använda Pinterest

2021-12-02

Pinterest har över 300 miljoner besökare varje månad, vilket ger ditt företag oändliga möjligheter att nå ut. Med användare som aktivt söker på produkter de är intresserade av, och inlägg som har längre livslängd än i andra sociala medier, är Pinterest en perfekt plattform för företag.

Läs merarrow

Så får du fler stora kunder med Account Based Marketing

2021-08-19

Läs merarrow

En guide till leadsgenerering på LinkedIn

2021-08-19

Läs merarrow

9 grupper du som jobbar med digital marknadsföring ska vara med i

2021-06-10

Facebookgrupper är ett superbra sätt att hålla sig uppdaterad på kring branschnyheter, att fråga sådant du funderat på och att få inspiration kring hur man kan jobba. Det finns massor grupper att gå med i, men här är 9 stycken som passar dig som jobbar inom digital marknadsföring.

Läs merarrow

En sammanfattning av HubSpots Social Media Marketing-kurs

2020-05-06

Funderar du på att gå kursen Social Media Marketing på HubSpot Academy? Under 4 timmar får du djupdyka i hur du formar konversationen runt ditt företag, skapar lojalitet och attraherar nya kunder. Allt vi älskar! För dig som tycker att 4 timmar är lite väl mycket att avvara, har vi sammanfattat det viktigaste från kursen.

Läs merarrow

5 saker jag tar med mig från skrivläger

2020-03-07

“Hur härligt låter det inte att kombinera skrivande med yoga?” Exakt så tänkte jag när jag hörde talas om ett skriv- och yogaläger på Asphyttan Metta House. För mig kändes det givet att lägga årets utbildningspott på det! Jag älskar att skriva och skriver mycket i jobbet, men desto mindre fiktion. Min förväntan inför kursen var främst att jag skulle börja skriva mer skönlitterärt igen, eftersom jag tappat bort det lite. Nu i efterhand kan jag säga att kursen levde upp till och översteg mina förväntningar. Här är fem saker skrivlägret lärde mig:

Läs merarrow

15 tips från Johannes Hansen som förändrat mitt liv

2020-03-05

I maj förra året besökte jag YEoS (Young Entrepreneurs of Sweden) årskongress. YEoS är ett nätverk bestående av 200 unga svenska entreprenörer som alla har en dröm att bygga något större än sig själv. På årets årskongress var det en session som berörde mig mer än andra. Johannes Hansen, Sveriges främsta mentala tränare, pratade om stress. Jag antecknade frekvent! Tipsen har han plockat upp av att jobba med högpresterare inom sport och näringsliv, med fokus på deras stress och rehabprogram. Nedan berättar jag om hur jag implementerat dem!

Läs merarrow

Så anordnar du en lyckad fotografering för sociala medier

2019-12-16

Att jobba med sociala medier är nästan synonymt med att alltid behöva nya bilder. Som konsult märker man snabbt att tillgången på material varierar oerhört mycket mellan olika kunder. Vissa får stöd globalt med underlag, andra är bra på att själva anordna fotograferingar, och en tredje använder nästan uteslutande stock photos. Nästan oavsett vad, har det dock uppstått situationer där vi behöver en viss typ av bilder som inte finns. Därför har vi i nuläget anordnat många fotograferingar – och blivit rätt bra på det. Här är våra bästa tips.

Läs merarrow

Därför ska du ha en företagsprofil på Instagram och så skapar du en

2019-12-02

Varför är det så viktigt med en företagsprofil på Instagram? Med en företagsprofil får du nämligen tillgång till en hel del statistik om dina händelser, inlägg och följare. Låt oss förklara hur!

Läs merarrow

Gör som Einstein – schemalägg tänkartid

2019-10-27

Hur mycket av din arbetstid tar du för att tänka, reflektera över saker och fundera på de bästa lösningarna? För mig brukade svaret vara 0. Jag jagade ständigt deadlines och varken hade eller tog mig tiden att höja blicken.

Läs merarrow

Så använder du bokmärken för att effektivisera ditt arbete

2019-10-22

Att byta arbetsuppgift är en av de mest tidsödande sakerna vi kan hålla på med. När man är konsult blir detta ännu mer påtagligt, eftersom man inte bara behöver byta uppgift i många lägen – man behöver även byta kund. För att dessa övergångar ska gå så smidigt som möjligt jobbar jag med några olika taktiker. En sådan är att jag har en bokmärkesmapp för respektive kund, med vilken jag kan öppna alla aktuella webbfönster i ett klick när jag byter till den kunden. På så sätt blir det mycket mindre ställtid mellan olika kunder, eftersom mycket navigering försvinner. Jag ska förklara hur detta fungerar, steg för steg.

Läs merarrow

Därför borde du ha en fullständig företagsprofil på Facebook och så går du tillväga

2019-10-19

Facebook används faktiskt inte bara för att tagga vänner i roliga videos eller för att hålla koll på födelsedagar. Istället är Facebook ofta den kanalen vi vänder oss till när vi vill hitta information om en viss person, ett företag eller en specifik plats. Att som företag ha en väl ifylld och uppdaterad sida med nödvändig information är därför grundläggande. Osäker på vad ni borde ha med på er sida? Vi har listat de viktigaste sakerna.

Läs merarrow

Inbound Marketing-statistik att jämföra ditt företag mot

2019-10-18

I augusti i år beslutade hela Naes & Friends-teamet att ta HubSpots Inbound Marketing-kurs (och vi är alla certifierade nu – yay). En sak vi tog med oss från kursen var några intressanta siffror att jämföra sin Inbound Marketing-process mot. Självklart tänkte jag dela dem med dig! All data kommer från studier gjorda av HubSpot.

Läs merarrow

Så når du dina mål – 5 tips från en coach

2019-10-17

Som coach arbetar jag med att hjälpa mina klienter att sätta mål, men framför allt med att nå dem. Att drömma stort kan alla göra, men att faktiskt komma dit man vill är svårare. Däremot finns det inget som säger att du behöver en coach för att göra just det. Ett bra tips kan vara att först göra det du kan för att nå dina mål på egen hand, för att sen ta hjälp av någon annan. Om den personen är en coach eller en kompis du bollar med är upp till dig, men det är alltid bra att våga realisera sina drömmar genom att prata om dem med någon annan.

Läs merarrow

5 tips för dig som känner dig ensam i din roll som digital marknadsförare

2019-10-15

Att ha någon att bolla sitt jobb med är otroligt värdefullt, men det är inte alltid finns någon kollega att vända sig till. På många arbetsplatser är det fortfarande bara en eller några få som jobbar med digital marknadsföring. Då kan det vara skönt att få det stödet på annat håll. Här är 5 sätt jag har provat!

Läs merarrow

Så mäter vi resultatet på vår sajt

2019-10-14

Det är inte alltid lätt att leva som man lär. Vi har haft tur – sen vi startade verksamheten vi har idag, har vi varit fullbelagda. Det var två år sen. Under hela den perioden har det inte funnits tid att fundera på vår egen sajt och kommunikation. Så plötsligt händer det! En av våra stora kunder, Hyundai Sverige, flyttade all sin verksamhet inhouse till Malmö. Det gav oss en lucka för att lansera vår sajt. Vi saknar dem såklart, men vi är glada över den extra tiden!

Läs merarrow

7 enkla sätt att få dina Google Data Studio-rapporter att se bättre ut

2019-10-13

Google Data Studio är ett bra verktyg för att få en översikt över din viktigaste data, och perfekt när du vill presentera statistik för de som inte arbetar digitalt. Eftersom det är så visuellt, är det lätt att förstå för nästan alla. Här är de 7 senaste uppdateringarna som Google har gjort för att förbättra designmöjligheterna i Google Data Studio:

Läs merarrow

5 enkla steg mot en snygg YouTube-kanal

2019-10-12

YouTube fortsätter att öka i popularitet, i takt med att vi tittar på fler och fler videor. Med tanke på YouTubes expansion vill du vara säker på att din närvaro där är lika hög som på andra plattformar. Förutom att skapa fantastiska videor för din kanal, vill du att själva kanalen ska se riktigt bra ut. Här är några enkla steg du kan följa för att skapa en snygg YouTube-kanal.

Läs merarrow

Personlig utveckling på jobbet - såhär jobbar vi

2019-10-09

“Människor har en inneboende önskan om att växa, utmanas och göra något meningsfullt” säger psykologen Niklas Laninge i en intervju. Studier har även visat att vi trivs som bäst på vårt jobb när vi får utrymme att utvecklas och påverka. Detta gäller däremot inte bara i ens professionella liv, utan även i det privata. Därför jobbar vi med en PDP – Personal Development Plan.

Läs merarrow

Så fick Erik 10 000 följare på 1 år

2019-09-24

Erik Fellman är matinstagrammare, SEO-expert och en riktig marknadsföringshacker. Med kontot Foodieallin har han 16 000 följare på Instagram, vilket ständigt ger honom möjligheter att testa på nya saker. Bland annat har han skrivit ett kapitel i en guidebok, åkt på pressresa till Nordirland, och får ständigt inbjudningar till att testa nya restauranger.

Läs merarrow

Svensk E-handel 2019 – det här tog vi med oss från DIBS föreläsning

2019-09-21

E-handel eller näthandel som det också kallas, är idag en naturlig del av svenskarnas vardag. För 13:e året i rad kan vi konstatera att e-handeln ökat. Nyfiken på hur Sveriges e-handel såg ut i år och hur det ser ut framöver? Vi var på plats och tog anteckningar på DIBS by Nets föreläsning, där de delade med sig av sin rapport om svensk e-handel 2019.

Läs merarrow

Sälj som din kund köper – det här lärde vi oss

2019-09-20

Läs merarrow

5 konferenser inom digital marknadsföring du inte kan missa under 2019

2019-09-18

Det digitala landskapet är i konstant förändring. För att kunna hänga med behöver du utvecklas i samma takt. Genom att ha koll på de senaste verktygen, algoritmerna, trenderna och rapporterna kan du se till att hålla dig uppdaterad. Sugen på en riktig kunskapsinjektion? Ta några minuter och läs igenom vår lista på de 5 konferenser och seminarium du inte får missa i höst.

Läs merarrow

Inspiration är överskattat – så skriver du mer och bättre utan den

2019-09-14

“Jag kan inte skriva just nu, jag känner mig inte inspirerad.” Om du är en skrivande person, eller drömmer om att bli en, kan jag nästan garantera att det är ord du sagt om och om igen. Själv har jag gjort det otroligt många gånger! Senast när jag skulle påbörja den här texten, som jag i ärlighetens namn har skjutit upp till sista sekunden, för att jag “inte kände mig inspirerad”. Hur blir man då inspirerad?

Läs merarrow