Remarketing och Retargeting

Remarketing och retargeting syftar till att ditt företag ska ta tillvara på era potentiella och befintliga kunder.

Remarketing och retargeting handlar om att marknadsföra mot samma personer som redan besökt din hemsida, eller som redan sett din annons, men som inte konverterat ännu. 

Detta kan till exempel ske genom att annonsera på andra populära hemsidor eller plattformar som personerna använder, och påminna dem om varor eller tjänster som de visat intresse för.

Vad är skillnaden mellan termerna? Egentligen inte jättemycket. De är båda namn för samma princip. Remarketing handlar om marknadsföringsinsatsen, och retargeting handlar om personen som du riktar dig mot igen. 

Caroline Blomqvist in action (1)
naes_and_friends_social_media_marketing_SMM_stockholm_SoMe

Vi hjälper dig med: 

  • Annonsera mot rätt målgrupp 

  • Anpassa annonserna utefter vart målgruppen befinner sig i kundresan 

  • Ta hand om dina leads

Hur annonserar man mot potentiella kunder?

Hur vet man vilka andra hemsidor eller plattformar ens potentiella kunder använder? Om du har Google Tag Manager installerat på din webbläsare så innebär det att dina besökare får en cookie, eller en spårningstagg installerad på sin webbläsare. Ifrån den kan du följa personerna och på så vis placera dina annonser på de hemsidor eller plattformar som de använder sig av.

Liksom med andra former av annonsering, så budar du med andra marknadsförare om dina annonsers synlighet.

Syftet med remarketing och retargeting

Åsikterna om remarketing och retargeting skiljer sig. Utgångspunkten är positiv; personerna som man marknadsför mot har ju visat intresse av ens produkter eller tjänster. Att annonsera mot dem igen ska vara en vänlig och hjälpsam påminnelse om produkter eller tjänster som kan hjälpa dem att lösa sina problem.

Dessa hjälpsamma påminnelser kan till exempel vara att påminna dem om produkter som de har visat ett intresse för, eller kompletterande produkter till vad de redan har köpt.

Hur vi jobbar med remarketing och retargeting

Vi hjälper dig att skapa de bästa förutsättningar för att du ska kunna ta tillvara på dina leads. Vårt mål är att ditt företag ska få fler, samt ta vara på, potentiella kunder.

Vi hjälper ditt företag att ta fram en strategi som är utformad efter era behov och er verksamhet.

Vi kan även skapa innehåll till dina annonser, anpassade efter var kunden befinner sig i kundresan. Alla våra projekt inkluderar konsekventa analyser och utvärderingar.

Kontakta oss

Vill du veta mer om vad vi kan hjälpa just ditt företag med? Kontakta oss via formuläret så kan vi pratas vid närmare!