webb-andrea

Läser reglerna innan jag bryter mot dem

Jag är uppvuxen i Alingsås, men på frågan “vart jag kommer ifrån” har jag många svar. Jag kommer ifrån alla ställen jag som jag har bott på. 

Typ som när jag bodde i Göteborg och ännu inte fått mina barndomsdrömmar om att bli jurist krossade. Ja, det kan hända att jag var ett lillgammalt barn som ville bli jurist. Och ja, det kan också hända att jag började pensionsspara när jag var 16. Det är inte fel att vara förberedd tycker jag. När jag kom in på universitetet insåg jag… att juridik var skittråkigt. Då flyttade jag till Jönköping och pluggade medie- och kommunikationsvetenskap istället, vilket passade mig mycket bättre.

Jag bodde också i Kanada en kort stund under studietiden för att plugga kreativit skrivande. Senaste flyttlasset gick till Stockholm där jag började som praktikant på Naes & Friends. Det blev en bra match och nu är jag kvar som Junior Social Media and Content Manager. 

Jag älskar att bygga starka och unika varumärken och leverera personligt innehåll som svävar på en högre nivå än det vardagliga mediebruset. Personlighet och originalitet är mina ledord i allt jag skapar. Och de bästa innehållet skapas när man vågar bryta mot reglerna lite grann. 

Tidigare har jag jobbat som reporter för Bonnier News Local. Journalistik är kanske den bästa skolan i skrivande, påhittighet, variation, röda trådar, och berättelsedisposition. Lokaljournalistik är också komiskt varierande; ena dagen intervjuar man politiker, andra dagen rapporterar man om kossor på rymmen. Vilket jag föredrog att skriva om? Kossorna såklart. 

När folk beskriver mig säger de ofta att jag är glad, energisk, och att jag har en oproportionerligt stor aptit för mat. Jag håller med om allt! När jag inte jobbar hittar ni mig antagligen på yogamattan, på gymmet där jag är spinninginstruktör, eller i sängen läsandes med en kopp kaffe i handen. 

3 fun facts om mig:

  1. Jag har haft typ alla hårfärger som går att ha. Blont, brunt, svart, lila, rött, rosa slingor. Ja, ni tänker helt rätt; jag såg förfärlig ut större delen av tiden. Idag är jag dock blondin igen. Hörde att de har mer kul.

  2.  Jag är pensionerad ridtjej och har haft fem hästar totalt hemma på gården. Har dock lagt ridhjälmen på hyllan sedan ett par år tillbaka.

  3.  Jag är besatt av mål, det finns inget bättre än att se sig själv och sitt liv utvecklas. 2019 hade jag 32 nyårsmål. 

Superkraft:

Jag är snabb som attan. Alltså jättesnabb. I allt jag gör. Spelar ingen roll vad; jobba, äta, läsa. Ni hinner knappt se mig. Jag är redan förbi er.  

För tillfället försöker jag förbättra:

Att sakta ned på tempot.

Kontakta Andrea

Andrea Bille Pettersson