Kaisa Ekqvist

Att ge upp är inte riktigt min grej

Vanligtvis är jag ganska aktiv på min fritid och sitter inte still särskilt långa stunder, men om ett pussel läggs fram är det kört. Då blir jag som besatt, vilket gör att jag glömmer bort exakt allt annat. Kan sitta med ett pussel i flera timmar, går in i en pussel-bubbla och är inte helt nöjd förrän varenda bit ligger på plats. 

Efter studier inom företagsekonomi, med inriktning marknadsföring, vid Linnéuniversitet i Kalmar väntade en roll som marknadskoordinator på Schuchardt Maskin i Jönköping. Där fick jag sen snabbt ansvar för e-handeln, marknadsföring och kundservice. Därefter flyttade jag till Stockholm och fortsatte att jobba inom e-handel på Spendrups bryggeri. Som e-handelschef byggde jag där upp ett team som arbetade med e-handel, PIM, nyhetsbrev och annat spännande inom digital affärsutveckling, inriktat på företagets restaurangkunder. 

Min tjänst på Naes & Friends kommer också fokusera mycket på e-handel, att hjälpa våra kunder med att komma igång och utveckla sitt arbete inom detta. E-handel är ett brett begrepp, så det kommer bli en härlig blandning av att ta fram strategier och hjälpa kunderna med plattformsbyten till att vara inne i systemen och justera små detaljer. Man kan se mig som kundens e-handelskompis helt enkelt.

Jag tycker att det är roligt att effektivisera och strukturera upp saker. Det är en så skönt när något som först varit ett stort kaos är kategoriserat på ett snyggt sätt. På ett tidigare jobb fick vi in 8 000 nya artiklar med mängder av attribut som man skulle kunna filtrera på. Det var även flertalet bilder till artiklarna och nya kategoristrukturer skulle skapas, men med ett strukturerat förberedelsearbete och en tydlig plan blev det riktigt bra.

På Naes & Friends ser jag fram emot att få utvecklas ännu mer. Det är helt fantastiskt att vara bland så många duktiga kollegor, det känns som att man lär sig nya saker hela tiden.

Förutom att pussla och strukturera tycker jag om att gå på konserter, det var faktiskt en av de stora anledningarna till att jag flyttade till Stockholm. Jag älskar festivaler, stora konserter och små spelningar. Så det senaste året har ju varit lite… sådär. Några av mina bästa konsertupplevelser har varit på konserter med Kent, Muse och Imagine Dragons. När jag lyssnar hemma så ska musiken så klart vara på hög nivå, är ganska förvånad över att grannarna inte har klagat på mig än. Jag gillar även att klättra, läsa böcker, träffa vänner och vara ute i naturen.

3 fun facts om mig:

  1. Tycker om kanelbullar så mycket att mina vänner gjorde en jättestor kanelbulletårta till min 30-årsdag.
  2. Hatar att vara under vatten, men har ändå dykcertifikat och lyckades av ren envishet (eller panik) stå upp på första surf-försöket.
  3. Har bestigit Kilimanjaro och klarade toppbestigningen enbart tack vare att jag hade geléhallon med mig. Tydligen effektivt mot lättare höjdsjuka!

Superkraft:
Positivt tänkande! Hur illa det än är, så är jag fortfarande den där personen som ser något positivt i det hela eller försöker komma fram till lösningar. Att ge upp är inte riktigt min grej.

För närvarande försöker jag förbättra:
Jag vill bli bättre på att fira saker! Allt från födelsedagar till lyckade projekt som borde firas.

Contact Kaisa

Kaisa Ekqvist